Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul vesz

cancel
clear
Side Bar

Szűrés eszerint

Márkák

Téglák - Habtéglák

A tégla az egyik legősibb és leg­termé­szetesebb építőanyag, ugyanúgy, mint legközelebbi rokona, a vályog. A némileg eltérő alap­anyagon kívül a legnagyobb különbség az, hogy a téglát kiégetik. Az agyag ennek köszönhetően válik teher­bíróvá és stabillá. A tégla rendelkezik a kerámia építőanyagok összes jó tulajdonságával, de emellett, mint falazóanyag számos egyéb kihívásnak kell megfelelnie. A tégla anyagszerkezete révén igen szilárd, nagy teherbírású. Akár tízemeletes épületek is építhetők belőle. Az sem elhanyagolható, hogy a masszív téglaházak ellenállnak a külső környezeti ártalmaknak (víz, szél stb.). A legrégibb tégla­épületek több ezer éves műem­lékek. Régen és most is érték volt tégla építésű lakásban lakni; ezek az épü­letek nem csupán meg­tartják, hanem növelik is értéküket.

A homokot finomra őrlik, és más nyersanyagokkal (mésszel, cementtel, vízzel és egy kevés alumíniumpasztával) elvegyítik. A megkötés után, a félig kemény elemeket méretre vágják, és gőzérleléssel megszilárdítják. Könnyű súlya és nagy méretéből adódóan a habtéglás falazás gyorsan megy. Nagy előnye, hogy könnyen és precízen darabolható, pontosan illeszthető. A falra vékonyabb vakolat is elegendő, és a csempe vakolás nélkül, közvetlenül a falra is felhelyez­hető. A mai kor követelményeiben az építőanyag­gyártás és építőtechnika átalakulása a fal anyagainak, szerke­zeté­nek, építészeti és szer­kezeti szerepének megv­áltoz­tatásához vezet. Az új és külön­leges anyagok, az új szerkezeti rend­szerek, a tömeges és gyors építés szükségessége a hagyományos fal helyébe újszerű falszerkezetek alkalmazását követeli, melynek egyik lehetséges változata a habtégla.

Active filters

Please wait...